3 Kasım 2016 Perşembe

Adil Kullanım Kotası'nı Kullanmadığım Halde Bitti Diyenler İçin

  Hiç yorum yok
Ülke genelinde farklı web sağlayıcı servislerini kullanan kullanıcılar, Ekim ayındaki Adil Kullanım Kotası’nın interneti kullanmamış olmalarına karşın dolduğunu iddia ettiler.

Son birkaç gündür sosyal medyada ve Ekşi sözlük’te, Ekim ayındaki Adil Kullanım Kotası’nın ilginç bir şekilde dolduğuna dair iddialar ortaya atıldı. Uzun süredir web kullanıyor olmalarına karşın servis sağlayıcıları tarafınca ilk kez kotalarının dolduğuna dair SMS’ler almış olduğunı dile getiren kullanıcılar, müşteri hizmetlerini arayıp durumu sorduklarında yalnızca ‘kotanız dolmuş görünüyor’ cevabını aldıklarını söylüyorlar. ‘kusura baklava’ isimli Ekşi sözlük kullanıcısı, geçtiğimiz ay mevzuyla ilgili Superonline’dan şöyle bir bilgilendirme bildiriı almış:



19 günde kotasının 40 GB’lık bölümünü harcadığını söyleyen kullanıcı, daha sonrasında 1 günde 10 GB tükettiğine dair bilgilendirme iletiı aldığını söylüyor olsa da bu kadar bir kullanım yapmadığını iddia ediyor. 

Gene başka bir lügat kullanıcısı, aylardır online oyun ya da torrent şeklinde kotasını dolduracak herhangi bir işlem yapmamış olmasına rağmen faturasının gelmesine 2 hafta kala Adil Kullanım Kotası’nın dolduğuna dair mesaj almış.

Bazı yorumlarda Win10 Update’inin kotanın dolmasına sebep olmuş olabileceği belirtiliyor olsa da aylık kotası 100 GB ve fazlası olan kullanıcıların da aynı problemi yaşaması, kafaları kurcalayan başka bir sual işareti.

Yaşananlar şimdilik bu şekilde, internet servis sağlayıcıları tarafınca da herhangi bir resmi açıklama gelmiş değil. Eğer bir gelişme olursa lüzumlu bilgilendirmeyi yapacağız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder