3 Kasım 2016 Perşembe

Periscope'da Cinsel İlişkiye Giren Kullanıcıya Hapis Cezası!

  Hiç yorum yok
5 Eylül 2016 günü Periscope’ta Azeriii adlı kullanıcının baygın haldeki bir hanımla girmiş olduğu cinsel ilişkiyi yayınlaması üzerine oluşturulan sualşturma sonrası iki kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.



Twitter’ın sahibi olduğu canlı yayın uygulaması Periscope üzerinden geçtiğimiz Eylül ayında, ‘iğrenç’ diyebileceğimiz bir cinsel ilişki gösterimı paylaşılmıştı. Buradaki iğrençlikten kasıt elbet cinsellik değil, bu neticeta son derece organik bir eylem. Fakat bunun Periscope üzerinden, üstelik hanımın baygın haldeyken her insanın göreceği şekilde yayınlanması en yumuşak tabirle iğrençlik olarak adlandırılabilir, her neyse.

Azeriii isminde bir kullanıcısı, baygın olduğu söylenen kadınla cinsel ilişkisini yayınlaması üzerine gösterimı takip eden kişiler tarafından yetkili kurumlara ihbar edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelinin bulunmuş olduğu yerin Gebze olduğunu belirledikten sonra soruşturmayı Gebze Cumhuriyet Başsvcılığı’na gönderdi. Hemen sonra gösterimın kati İstanbul’un Maltepe ilçesinden yapıldığını belirlenmesi üzerine dosyayı yeniden devralan Anadolu Cumhuriyet Başsvcılığı, yaptığı geniş çaplı araştırmaların arkasından şüpheli isimleri tespit etti. İlişkiye giren ferdin 30 yaşında E.A., görüntüyü kaydeden bireyin 25 yaşındaki polis memuru N.O.K. Ve mağdur olan hanımın 34 yaşındaki G.K. Olduğu belirtildi.

Emniyete gönderilen kadın, E.A.’nın eski sevgilisi bulunduğunu ve vaka günü Bostancı’da buluştuklarını söyledi. Yanında N.O.K. Isminde bir arkadaşı daha olduğunu söyleyen G.K., "Daha sonra E.A.'nın evine gidip üçümüz alkol aldık. Bir süre sonra ben uyuyakaldım. Sabah kalktığımda salonda çırılçıplak uyandım. E.A.'ya aramızda bir şey olup olmadığını sorduğumda, 'Oldu. Kendin istedin hatırlamıyor musun' dedi. Daha sonrasında evden ayrıldım. Vaka akşamı kameraya çekildiğimi hatırlamıyorum. Fark etsem ne olursa olsun kabul etmezdim. Videoda benimle beraber olan birey E.A., videodan gelen seslerdeki birey ise N.O.K.'dır" şeklinde açıklamada bulundu.

Güvenlik dairesinde alınan ifadelerin peşinden iki şüpheli, Kartal’daki Anadolu adalet Sarayı’na getirildi ve buradaki savcılık, "Nitelikli cinsel saldırı", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etme" kabahatlarının işlenmesi sebebiyle iki fert hakkında tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilmesine karar verdi. Mahkemeye çıkarılan iki kişi, hakimin kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Anahtar Kelimeler ; Periscope, Hapis,Teknoloji,Twitter

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder