9 Kasım 2016 Çarşamba

Hacklenmek İstemiyorsanız Bu Parolaları Kullanmayın!

  Hiç yorum yok

Meydana getirilen bir araştırma, hesaplarımızın hacklenme mümkünlığını arttıracak parolaları kullanmaya devam ettiğimizi gösteriyor.



Lancaster Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Dr. Jeff Yan, Yahoo’dan sızan verilerden yola çıkarak ‘asla kullanılmaması ihtiyaç duyulan’ bir sıralama yayınladı. Peki bu listenin ilk iki esnasında hangi parolalar var dersiniz? 123456 ve password! Bu parolaları ise "welcome", "ninja", "abc123", "123456789", "12345678", "sunshine", "princess" ve "qwerty" benzer biçimde parolalar takip ediyor. (welcome, password benzer biçimde İngilizce kelimeleri çıkardığımızda listede geri kalan biroldukça şifreyi biz Türkler de kullanıyoruz) 

Bununla ilgili Daily Mail’a bir açıklama icra eden Yan, bayağı parolaların hala kullanılıyor olmasının temel sebebini kullanıcıların çevrimiçi risklerden habersiz olmalarına ya da bu riskleri anlamamalarına bağlıyor.

Yan’a göre bu parolalar, hatırlanması ve yazılması rahat olduğu için de kullanılıyor olabilir. En büyük tehlike ise burada başlıyor. Çünkü birçok kullanıcı, aynı parolayı birden fazla hesapta kullanıyor ve bu da hack olaylarının daha ‘yıkıcı’ olmasına sebep oluyor. Uzmanlar, daha önceleri bir çok defa ‘her hesap için farklı bir parola kullanmanızı öneriyoruz’ şeklinde uyarmalarda bulunmuştu. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder