4 Kasım 2016 Cuma

Internet Explorer 1 Ayda Tam 40 Milyondan Fazla Kullanıcı Kaybetti!

  Hiç yorum yok

Microsoft'un yaşlı tarayıcısı olan Internet Explorer, artık yavaş yavaş kullanıcılarını kaybediyor.

Çoğunuzun ''Internet Explorer'ı kullanan mı vardı?'' dediğini duyar gibiyim fakat evet, Internet Explorer, hala en fazla kullanılan web tarayıcılarından biri.

Fakat bu durum fazla uzun sürecek gibi durmuyor. Bakarsak Ekim ayı verilerine göre, müşterilerini yeni web browser Edge'e geçirmek için elinden geleni deneyen Microsoft, buna karşın tam 40 milyon IE kullanıcısı kaybetmiş.

Kullanıcılar Nereye Mi Gitti?


Web tarayıcı pazarındaki dağılıma baktığımız zaman; Google Chrome%55 gibi bir pazar payla zirvede kalıyor şekilde durmakta. Ekim ayında görüldüğü gibi Chrome, pazarda 0.58'lik bir artış göstermiş. Bu artışın sebebi de 2.5'lik düşüş yaşayan Internet Explorer. Tabi 2.5'in sadece 0.58'inin Chrome gittiğini belirtelim. Pastadan asıl büyük payı alan ise şaşırtıcı şekilde Firefox.


Şaşırtıcı şekilde diyoruz zira bu yılın Firefox açısından en iyi yılı olduğu söylenemiyor. Yine de Firefox, Chrome'un ardından pazardaki artışa devam etmekte.

Microsoft zaten hali hazırda IE'den ümidi kesip oyuna yeni oyuncusu Edge'i sokmuştu. Ancak, bakalım Edge, sektörün dev lideri Chrome'a yetişebilecek mi?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder