4 Kasım 2016 Cuma

Vine'nın Yapımcılarından Yeni Bir Uygulama Hype

  Hiç yorum yok

Vine’ın yakında kapanacağı Twitter tarafından geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Ancak uygulamanın orijinal geliştiricilerinden ikisi, mobil video uygulamaları pazarında meşaleyi bırakmamaya kararlı görünüyor. 



Colin Kroll ve Rus Yusupov, yeni bir canlı yayın uygulaması geliştirdi. Hype adını taşıyan uygulama, ham görüntünün yayınlanmasından daha fazlasını vadediyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde yayınlarına müzik, fotoğraf ve video ekleyebiliyor. Ek olarak yayını süslemek adına tasarımda değişim de yapılabiliyor. Yani kullanıcılar sadece kamera'nın kaydettikleriyle sınırlı bir gösterim gerçekleştirmek zorunda kalmıyor.

Hype, Periscope ve feysbuk Live şeklinde platformlarda olduğundan daha çok çift taraflı etkileşim vadetmesiyle de dikkat çekiyor. İzleyici kitlesi sorularını direkt olarak yöneltebiliyor yada gelen soruları direkt şekilde yanıtlayabiliyor.

Sonuç olarak servisin anında gerçekleşen vakaları aktarmaktan ziyade önden düzenlenmiş prodüksiyonlara yönelik olduğu söylenebilir. Uygulamanın kontrol kullanıcılarının haber ve talk show programları yapmış olması da amacın daha net anlaşılmasını sağlıyor.

Hype şu an için sadece iOS’te

İlk olarak sadece iOS için gösterilen uygulamanın Android versiyonu üstündeki çalışmalar devam ediyor. Facebook'un Live Uygulaması ve Periscope’ta olmayan özellikler sunsa da, Hype’ın işinin çok kolay olmadığını belirtmek gerekiyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder